lørdag den 30. januar 2016

For et par hundrede kroners lykke

Ganske vist siger man at lykke ej kan købes for guld....men ikke desto mindre kan det at gå en kort tur på Køge torv en lørdag formiddag i silende regn  - og komme derfra med hænderne (og kærestens hænder) fulde af knitrende, tynde plasticposer fyldt med blomster - faktisk godt give en en lille lykkefølelse, selvom man hoster, snøfter og generelt har det fysisk skidt.
Min lille samling af forår i udestuen denne sidste lørdag i januar.

Jeg faldt med det samme for disse bedårende rose-lignende primula og nuppede straks fire.
Et bundt lilla tulipaner - 50 styk - kom også med hjem. Åh, den der skønne, knitrende lyd af tulipaner. Jeg elsker den.
Det blev også til nogle hyacinter - der ikke bliver helt så store som de almindelige, blå perlehyacinter og sørme også erantis. Sidstnævnte skal plantes ud i haven, da jeg jo kun har tre små erantis i alt - og i år kan jeg slet ikke se nogen af dem.
To bundter eukalyptus kom også med hjem. De skal bruges til de næste dekorationer jeg vil lave.
Det var dog ikke gjort med de rose-lignende primulaer. Sælgeren gjorde mig opmærksom på disse "krøllede" primulaer - og dem måtte jeg selvfølgelig også have et par fem stykker af.
Som nævnt i indledningen har jeg det ikke ret godt fysisk, jeg er formentlig ved at blive syg...men det kan jo heller ikke undre med det vejrskifte vi har har samt det faktum, at min arbejdsplads er fyldt med vira og baciller. Især om vinteren.

Både torsdag og fredag morgen vågnede jeg med hovedpine, fredag havde jeg knap nogen stemme heller, men jeg tog alligevel på job. Det skulle jeg nok have ladet være med for jeg er ikke mange sure sild værd i dag.

Derfor vil jeg nu tage mig en lang lur - og så må jeg læse op på jeres blogs, når jeg er vågnet igen.

18 kommentarer:

 1. du fik da meget guld for de penge, jeg tror at jeg skulle have en trækvogn med mig hvis jeg havde været på de kanter. Sikke nogle fine primula´er dem kan jeg bare ikke stå for, med lidt held kan de vil også gro i haven, for det jeg prøvet flere gange og det er ofte lykkes mig at de kommer igen.
  Men alle de ting de har købt er jo vitaminer for sjælen og sikkert for den bacille der har angrebet dig, så jeg håber at du hurtig kommer på benene igen.
  Kh.
  Kirsten
  har du set mit opslag der hedder mit opslag som hedder ida´tæppe :-) http://kirstenboutrup.blogspot.dk/2016/01/idas-tppe.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja...det var ikke fordi det var særlig dyrt...de "krøllede" primulaer kostede en tier stykket.

   Slet
 2. Godaften Esther.Surt at du er syg igen.........det er nok svært at undgå som lærer.
  Men godt at du kan trøste dig med alle de smukke blomster du har købt.
  Er vild med de hvide krøllede primula.
  Men knitrende tulipaner er heller ikke til at stå for.
  God bedring Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette og tak.

   Ja, selvom jeg er flittig til at vaske hænder, eftersom man aldrig kan vide hvad der sidder af "sjove ting" på dørhåndtagene, så bliver man bare oftere ramt, når man arbejder et sted, hvor der er børn.

   Lige pt. er der ofte 5-6 elever væk i en klasse pga. sygdom, så der er et eller andet, der florerer.

   Slet
 3. Skikkelig vårlykke for vinduskarmen :-)) Dette er jo fristelser om det ikke er lett å gå forbi nei ;-D God helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de fleste af løgplanterne vil jeg bruge i dekorationer...de andre skal ud i haven, når det er blevet noget varmere.

   Slet
 4. Hej Esther
  Det var dog en utrolig masse dejlige blomster du har fået for 200 kr. De fine primula med de små rosenhoveder er da slet ikke til at stå for, og den der knitrende lyd af tulipaner som du beskriver, og også duften af dem er bare så dejlig på denne årstid.
  Håber det gjorde dig godt at få sovet, god bedring.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita... ja...det var et ganske godt køb...tror jeg sammenlagt har brugt 500,- på blomster den sidste uges tid - men det har været det hele værd. Det er jo som at købe lidt lykke.

   Slet
 5. Sikke meget forår du har fået for små penge :-)
  Jeg har købt et par potter med vår iris i dag, samt klippet nogle Forsytia grene, der er sat til drivning :-)
  God bedring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have.
   Våriris er så skønne - dem så jeg bare ingen af i dag...ligesom der heller ikke rigtig var ret mange krokus. Til gengæld fik jeg så en masse andre dejlige blomster.

   Slet
 6. Der er blevet handlet igennem, flotte planter du har fået fat i.
  God bedring

  SvarSlet
 7. Hvor er de smukke alle sammen, du er altså god til at handle igennem og ikke lade et godt tilbud gå fra dig :o) man skulle næste tro at gartneren kendte dig :o)
  Rigtig god weekend jeg håber du hurtigt kommer dig igen
  Knus fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha...han kendte mig nu ikke...men han lærte da lynhurtigt, at her nok var en god kunde, hvis han forstod at vise mig de rigtige planter...og det gjorde han. Hihi.

   Tak jeg håber også snart jeg er frisk igen...men det er åbenbart en langsommelig affære det her...det føles som influenza, selvom jeg nu ikke har feber - endnu...kun 37.6.

   Slet
 8. Lykke kan absolutt kjøpes for penger! :) Så flotte de krøllete primula var, og de gar jeg ikke sett før. Utrolig hvor mange sorter det har blitt av de med tiden.

  God weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de krøllede er meget smukke...det synes jeg nu også de roselignende er :)

   Slet
 9. Oj, oj, oj. Sikke en masse skønhed! Ved du om de krøllede primula kan klare sig i haven?
  Hilsen Lisbet

  SvarSlet
  Svar
  1. Det burde den vel kunne...det er jo en primula. Jeg har i hvert fald tænkt mig at forsøge det. Det samme gælder for rose-primulaerne. :)

   Slet