søndag den 26. februar 2006

... og jeg kunne ikke dy mig

Da jeg jo alligevel skulle ned efter dagens aviser samt lidt til aftensmaden, kunne jeg jo lige så godt køre "lidt" ekstra (ca +40 km *G*) - når nu vejret var så aldeles smukt.

 På vejen hjemad trillede jeg lige ind forbi min plantepusher - og så kunne jeg jo ikke dy mig for at "proviantere" lidt forår.

 Nu er det jo begrænset - yderst begrænset faktisk - hvad jeg kan have i topboksen (især når jeg lige har købt ind!) så jeg måtte nøjes med 5 potter - men oh, hvilke potter!

 Den eneste plante, der allerede er i fuldt flor, er primulaen nedenfor - for de andre potter, tager det nok lige et par dage, men så kommer der også dejlige farver i min stue. De andre 4 potter var: gul/rød tulipan, blå mini-iris, tete-a-tete og lysegule påskeliljer.

 Øj, hvor jeg glæder mig til at se alle de glade farver i fuldt flor :o)

 Forøvrigt, så blev dagen i går en rigtig hyggelig dag - hvilket jeg jo også forventede :o)

lørdag den 25. februar 2006

Ah - så er det lige om lidt...

 .. jeg bliver afhentet :o)

 Med udsigten til at resten af dagen kommer til at handle rigtig meget om motorcykler, så kan jeg jo ikke være andet end i supergodt humør :o)

 Hav en god lørdag! :o)

fredag den 24. februar 2006

Esther i København - og så en lørdag!

Dét bliver sandelig noget nyt.

 Det er jo ingen hemmelighed, at jeg ikke går ud ret tit - men i morgen aften skal jeg faktisk ud og spise - formodentlig et eller andet sted i Københavnstrup.

 Kan slet ikke huske, hvornår jeg sidst har været ude og spise om aftenen i Kbh. - så det er mindst 1-2 år siden. Men, nu er jeg jo så også sikret et formidabelt selskab; jeg skal nemlig ud sammen med en del fra klubben :o)

 Vi mødes i klubben over middag og tager så til MC-udstilling, hvor vi jo nok skal få et par timer til at gå. Derefter skal vi så ud og spise. Jeg er helt sikker på det bliver en rigtig god aften :o)

 Jeg glæder mig, ja, jeg gør så! :o)

onsdag den 22. februar 2006

Det går jo helt forrygende med at holde ferie...

 ... måske lidt for godt?
I hvert fald får jeg ikke lavet en disse af forberedelsen til næste uge; jeg bliver ved med at skubbe det foran mig. "Det kan jeg gøre i morgen". Nå, men jeg gider ikke lader mig frustrere/stresse over at lave ingenting; jeg må seriøst have behov for at koble totalt af, inden det går løs igen på mandag :o) 

Hytten er stadig i opryddet og rengjort tilstand - i formiddags futtede jeg ovenikøbet lige gulvene over med støvsugeren, selvom det ikke en gang er en uge siden sidst!

 Men ellers er dagene faktisk uhyggelig ens: Op ved 9 tiden og så ind og se tv mens der indtages morgenmad (Pokkers som jeg frivilligt får set en hel masse OL-sport; både langrend, sprint, Super-G, slalom, storslalom, skihop etc. - sålænge det er noget med ski, synes jeg det er pænt interessant.) Jeg må virkelig have taget skade af den tur til Norge sidste år ved denne tid!?!

 Efter ski-kigning tager jeg mig lige en lille gåtur, så jeg får lidt frisk luft. Nogle dage kører jeg så ned efter en avis eller to bagefter - og så tilbringes resten af dagen ellers på sofaen med aviser og bøger - eller foran PC'en.

 Havde ellers købt ind til at skulle bage en hel masse her i ferien - men...det kan jeg vel gøre i morgen!! *G*

 P.S. "Brødrene Grimm" var da klart den mest underholdende film ud af de 3 film, jeg lejede i går, selvom den heller ikke var noget særligt at råbe hurra for.

tirsdag den 21. februar 2006

Ingen vinterferie uden leje af film.

Det er godt nok længe siden jeg har lejet film, men nu hvor jeg har ferie - og vejret ikke lige er det sjoveste, og der desuden ikke er noget interessant i tv'et - så smuttede jeg lige ned og lejede et par film. Så i løbet af det næste døgns tid får jeg set ( i nævnte rækkefølge)

 Kingdom of Heaven
 Mr. and Mrs. Smith
 Brødrene Grimm

UPDATE kl. 21.40 Hm, nu ved jeg vist godt, hvorfor det sker så sjældent at jeg lejer film. "Kingdom of heaven" var dødirriterende at glo på, for fra lidt over 1 time inde i filmen stoppede den konstant med 1-2 minutters mellemrum, eller også blev billede og lyd "pixeleret", teksten forsvandt flere gange - kort sagt, ikke en fed måde at se film på. Jeg brokker mig i morgen, gør jeg!

 Det jeg trods diverse problemer fik set, var da okay underholdende, men heller ikke mere. Har vist stadig ikke vænnet mig til en mørkhåret Orlando, han var lækker som Legolas - siden er det gået tilbage for knægten *GG* "Mr. and Mrs. Smith" fejlede ikke noget, sådan rent afspilningsmæssigt - men for pokker da, hvor var det en tynd kop te.

Det skal dog så lige siges, at jeg aldrig er faldet i svime over Brad Pitt - og da slet ikke, når han render rundt i undertøj! Han ligner jo en forvokset skoledreng. Hvad angår Angelina, så har jeg kun set to andre film med hende ("Alexander" og "Gone in 60 seconds") Hendes skuespilevner har aldrig imponeret mig og jeg synes stadigvæk hun har nogle umanerlig grimme læber; de er alt for store til hendes ansigt.

Nu mangler jeg så kun at se "Brødrene Grimm" - og det kan næppe blive en værre filmoplevelse, end hvad jeg allerede har oplevet, så jeg ser trods alt frem til at se den ;o)

Ikke mere alene

Det er jo aldeles dejligt at tænke på, at jeg om 8 dage (selvfølgelig afhængig af vejret) ikke mere behøver at føle mig så alene på landevejen.

D  . 1. marts starter årets motorcykelsæson nemlig igen :o)

 I den forbindelsen er det derfor helt på sin plads lige at gøre bilisterne opmærksomme på det på denne blog. Rådet for Større Færdelssikkerhed gør det nemlig ikke! Hvert eneste år sker der alt for mange ulykker ved sæsonstart.

 Som man kan læse nederst i denne artikel: "Lige nu er der også god grund til at pege på, at risikoen for ulykker er størst i begyndelsen af sæsonen. Motorcyklisterne kører mere usikkert på årets første ture, rutinerne og de automatiske reaktioner er rustne efter vinteren. Og bilisterne skal i det tidlige forår også lige få øje på motorcyklisterne igen. De har jo stort set været væk i fire måneder. For at advare mod denne ekstra sæsonrisiko og for at sætte fokus på sikkerheden indleder Rådet for Større Færdselssikkerhed igen i år en MC-kampagne, når sneen og saltet er væk fra vejene. Og der kommer gode råd til motorcyklisterne på rådets hjemmeside, www.trafiksikkerhed.dk." 

Der er dog lige to ting at hæfte sig ved i artiklen; For det første ved jeg ikke lige, hvad RfSF mener med "igen", eftersom de ikke lavede nogen kampagne ved sidste sæsonstart, hvilket den mail jeg fik sidste år (3.3.05) efter forespørgsel om kampagne, da også indrømmer: "Rådet har pt. ingen konkrete kampagneproblemer i fht. MC. Vi følger uheldsudviklingen tæt og er opmærksomme på også de problemer som du peger på. Rådet vil, når sneen er væk og MC sæsonen startet, intensivere sin indsats overfor pressen. På sikkertrafik.dk findes der allerede nu ”gode råd” og flere vil komme til. På forsiden af sikkertrafik.dk vil der også blive anbragt sæsonråd når sneen er væk."

Lige bortset fra jeg nu aldrig har set nogen af delene - og jeg kigger ret ofte på siden! For det andet er linket i artiklen forkert, den rigtige adresse er sikkertrafik.dk

 Noget af det I kære bilister skal være mere opmærksomme på, er at det ikke er alle tohjulede der kommer kørende, der er knallerter! (Det gælder forøvrigt også om vinteren!!)

 Et rigtig godt råd til jer er derfor: Tag lige og træn jeres afstandsbedømmelse noget mere! Hvis I er det mindste i tvivl om det er en mc eller 45'er, der kommer kørende på landevejen, så tag dog for pokker og vent med at køre frem til køretøjet er passeret!

 Gang på gang har jeg her i vinters oplevet at bilister med ubetinget vigepligt pligtskyldigt holder tilbage - for så at ombestemme sig og køre ud - lige foran snuden på mig. "Jamen, det lignede jo en knallert!".

Javist, min vintermc er ikke ret stor, men den kører altså stadig 80 km/t på en landevej!!! Så tag så lige og lær at bedømme afstand/hastighed korrekt, ikk!!!

 Som sagt starter mc-sæsonen meget snart. Af samme grund er jeg også at finde i Tappehallerne i weekenden, der er nemlig en forhåbentlig, meget interessant udstilling :o)

mandag den 20. februar 2006

Selvom vinteren nægter at slippe sit tag...

... så kan en tur udenfor hurtigt bevise, at foråret er på vej, hvadenten kulden vil eller ej.
Ha! Ta' den, Kong Vinter! Så på trods af gråvejr og temmelig få plusgrader, så kan billeder som ovenstående ikke andet end at få humøret op :o)

søndag den 19. februar 2006

Hvis der er to, der nyder jeg har ferie...

 ... så er det mine to elskede katte: Capriccio ligger for det meste på skødet af mig, når jeg sidder ved PC'en, men her sidder han for en gangs skyld på min seng. ...og Speedy synes stadig det er afsindig dejligt at være kat her i hytten, og kunne slænge sig ovenpå dyner ;o)

Ren afslapning!

Det er da bare helt skønt at have ferie - og kunne slappe totalt af :o) Har lige været i køkkenet og rørt en tzatziki sammen, samt skrællet et par kartofler til ovnstegte kartoffelbåde. Lammesteaken ligger og trækker i en lage af diverse krydderier, olivenolie og citronsaft. Til ovenstående skal jeg selvfølgelig have salat, feta og oliven - et rigtigt festmåltid! Jo, jeg glæder mig til at spise om 1-2 timer :o))

torsdag den 16. februar 2006

Ingen brok over vejret her!

Selvfølgelig så jeg da allerhelst at vi havde +10 grader og forår, men de næste 9 dage behøver jeg slet ikke interessere mig for morgendagens vejrudsigt og derfor vil jeg heller ikke brokke mig over vejret - jeg har nemlig FERIE!! Jubiiiii!

onsdag den 15. februar 2006

Stadig flere og flere får øjnene op for dette vidunderlige køretøj

Jeg kendte godt nok til tallene i forvejen, da både DMC og TouringNyt allerede har nævnt dem - og desuden noget mere detaljeret! - men derfor kan man jo godt linke til en EB-notits om emnet alligevel *G* Ekstra Bladets notits

På siden er der desuden også et link om den manglende nedsættelse af registreringsafgiften for mc'er :o(

Spændende vejr at køre i!

Det var godt nok noget af en tur hjem fra job her til aften.

 Knap var jeg kommet på motorvejen, førend det væltede ned med slud, samtidig med der blæste en pæn sidevind (10 m/s ifølge DMI). Når ens køretøj kun vejer lige over 100 kg, skal der ikke ikke et særligt stort vindstød til at få den til at svinge og med en vejbane, der er pletvis glat pga. nedbøren, og et udsyn der til tider er lige med næsten ingenting pga. tilsneet visir......så er det ret spændende at køre mc *G*

 For slet ikke at tale om den slags "puf" det giver at blive overhalet af kæmpestore lastbiler (selvom jeg lå på 90 km/t!)

 Nå, men jeg kom hjem i god behold og er faktisk ret glad for at have kunnet køre hjem i sådan et vejr, for det er ingen hemmelighed, at jeg, efter mit styrt i december pga. isslag, er blevet noget mere utryg mht. at køre, når der er risiko for glatte veje.

 Jeg er nemlig blevet bange for at vælte og komme til skade med nakken igen. Både hoved og krop er forsvarligt pakket ind - og jeg er derfor ikke bange for at slå mig på kroppen ved at vælte - det er det ryk, det kan give i nakken, jeg helst ikke vil opleve igen.

Een gang piskesmældslæsion (efter cykelstyrt i 2000) er alt rigeligt til mig. Drengene (i klubben) har ellers tilbudt at jeg gerne må låne en gammel maskine, de er ved at reparere, og så øve mig i at rette maskinen op/vælte! *G*

 Men, tror lige jeg skal have decemberstyrtet lidt mere på afstand, inden jeg forsøger mig, selvom jeg da sagtens kan se fidusen i at øve sig på en maskine, der godt kan tåle at komme ned at ligge adskillige gange. (Det er vist hele formålet med den! *G*)

 Nå, men nu vil jeg så glæde mig over næsten at have vinterferie. Der er lige et dødssygt møde, jeg skal til i morgen fra 14-17 og SÅ har jeg ferie. AAAAAH! :o)




søndag den 12. februar 2006

Det tager da vist sin tid!

Synes godt nok denne weekend føles meget kort - eller også har jeg bare for meget på programmet. Foruden hyggedagen i klubben lørdag, en bunke forberedelse, (hvoraf jeg klarede den største del i løbet af fredag eftermiddag/aften og lørdag formiddag) står der (igen!!!) oprydning og rengøring af hytten på programmet i denne weekend.

 Mangler "kun" stue og soveværelse/kontor - men det er skisme også de værste rum.

Jeg har sagt det før - og bliver ved med at sige det, til den dag jeg ikke plages af rode-nisser mere - det er totalt sisyfosarbejde at rydde op og gøre rent!

 Men, ikke desto mindre er det så det min søndag hovedsagligt skal gå med (+ det sidste forberedelse - og tøjvask, ikke at forglemme!)

 Af samme grund stod jeg op allerede lidt i 9 her til morgen. Første punkt er nemlig mit klædeskab, der i temmelig lang tid har lignet jeg-ved-ikke-hvad indvendigt. Nu er jeg så endelig færdig med de 4 overskabe (Bevares, det pyntede da gevaldigt!) og mangler kun de 4 store underskabe, før jeg kan kaste mig over resten af værelset.

 Har sgu lidt på fornemmelsen, at jeg er så udaset senere i dag, når jeg en gang er færdig herinde, at jeg ikke orker at kaste mig over stuen også. *G* Så må jeg bare tage den i løbet af ugen, for på torsdag, gider jeg simpelthen ikke starte min 10 dages vinterferie med rengøring!

  Hvad skal du lave i dag?

lørdag den 11. februar 2006

Kold i røven!

Er lige hjemkommet efter en rigtig hyggelig dag i selskab med størstedelen af klubbens medlemmer. Har fået spillet så meget dart, at min venstre arm sikkert er temmelig smadret i morgen, men sjovt var det nu. Endelig fik jeg også mine bestilte trøjer med klublogo :o)

 Da jeg gik ud for at lade mc'en varme op, var den dækket af et pænt lag rim/is - selvfølgelig også på sædet! Selvom jeg skrabede det værste væk, var det godt nok noget af en kold oplevelse at sætte sig på sædet, og på trods af mine varme bukser, nåede jeg at blive temmelig kold bagi, inden jeg kom hjem. Regner dog ikke med at få mén af turen *G*

Tak for en hyggelig dag, gutter og gut-inder!

fredag den 10. februar 2006

Verden er godt nok lille!

Ja, ikke fordi det kommer som nogen overraskelse - at verden er lille, altså... :o)

 Benyttede mig lige af den-til-tider-skinnende-sol i eftermiddags og trillede en lille tur. På vejen hjem kørte jeg ind på en tankstation for at proviantere en smule inden weekenden.

Jeg står så ved kassen og skal til at betale, da ekspedienten udbryder: "Hvad i alverden laver du hér, Esther?"

Jeg kigger nærmere på ham og opdager at det sørme er en af mine tidligere elever! (Var klasselærer for ham for 5 år siden)

Jeg ved ikke hvem af os, der var mest målløs over, at det viste sig, at vi nu begge boede i denne landkommune - men sjovt var det i hvert fald.

Var forøvrigt en smule imponeret over at han kunne genkende mig - jeg havde jo styrthjelm på - den var godt nok "klappet op" - men alligevel!

Men jeg må jo så se ud fuldstændig som for 5 år siden - og det kan jeg jo kun tage som et kompliment! *GG*

tirsdag den 7. februar 2006

Skulle nu egentlig sidde som passager i en bil...

 ... på vej til stationen for endnu en dag at få "glæde" af det offentlige transportsystem....men! - da jeg kom ud ad døren her til morgen føltes luften nærmest mild, det meste af sneen fra i går var smeltet og termometeret sagde 5+C.... ... så min betænkningstid var ikke lang; "Jeg tager sgu mc'en!! Så slipper jeg for bøvlet med telebussen i aften."

Som sagt så gjort. Dvs. har ikke taget mc'en endnu - jeg skal jo først møde 10.30 i dag.* Så nu kan jeg sidde her og spise lidt morgenmad i fred og ro, tænde for morgen-tv kl. 7 og så sidde og hygge mig, indtil jeg så tager afsted omkring 9-tiden.

Det er slet ikke så tosset :o)

  *Og ja, når mc-kørsel er umulig pga vejret, så må jeg stadig afsted kl. 6.15 - også om tirsdagen - så der er vel ikke noget at sige til, jeg ikke altid er lige begejstret for sne?

mandag den 6. februar 2006

Det må jo så være lige her omkring!

Sakset fra TV2 Vejret: Op til 20 cm sne. Især på Sjælland og Lolland/Falster faldt der en del sne. Ifølge TV 2VEJRETs seere helt op til 15-20 cm - og med driver op til 80-90 cm.

 I hvert fald kunne jeg knap nok se mine støvler, da jeg kom hjem i dag og trampede igennem den jomfruelige sne. Hoveddøren kunne ikke åbnes pga. fygning...så jeg måtte lige have fat i sneskraberen for at kunne komme ind i varmen.

 Hvis jeg nu havde vinterferie NU og ikke først om 2 uger, så ville jeg sikkert synes sneen var okay.....!

søndag den 5. februar 2006

Håber skisme det er TV2 der har rettighederne...

 ... til at vise VM-håndbold til næste år - for DR's dækning har godt nok ikke været imponerende - og da SLET ikke i dag :o(

SÅ fik vi revanche!

Bronze til Danmark - dejligt :o) Næste gang snupper vi så guldet :o))))

Den eneste ulempe ved at EM snart er slut, er at det også er slut med at kunne se herrehåndbold næsten hver dag - ævs *G*

torsdag den 2. februar 2006

Hurra for Danmark!!

SÅDANMARK!! 35-28!!

 Nu ved jeg sandelig godt, hvor jeg befinder mig lørdag fra kl. 14.00; nemlig i sofaen foran et tændt tv :o))

 Der skal nemlig ses herrehåndbold i flere timer! YES! Hvor er det bare fedt, vi er i semifinalen!!!!! :o)

onsdag den 1. februar 2006

Kom så Danmark!!

Gi' dem så nogle TÆV de aldrig glemmer!

 Når mit kranium langsomt fyldes af snot, er det temmelig begrænset hvormeget jeg orker at blogge. I det hele taget er det temmelig begrænset, hvormeget jeg overhovedet orker at interessere mig for noget som helst.

 Men - aftenens herrehåndboldkamp skal jeg altså se! Snottet eller ej!