mandag den 3. januar 2005

Man skal dælme elske ufrivillige pauser, hvis man tager det offentlige!

2005-01-03 15:08:56 ARGH - Gid det dog var marts! Skal til tandlæge i morgen - og i den forbindelse besøger jeg selvfølgelig også min mor, så jeg får noget ud af turen. Jeg glæder mig til at se min mor igen - det skal nok blive hyggeligt - men sådan rent trafikalt, ser jeg dog mest frem til, at rejsen er overstået, for jeg kan godt nok ikke se ret mange fordele ved at være nødt til at tage det offentlige! Lidt beregninger:

Med toget: Tager hjemmefra til stationen ca. 25 min før toget kører. Dernæst tager det 2 timer og 21 minutter (Heri ikke beregnet evt. forsinkelser) at ankomme bestemmelsesstationen. Dette inkl. en ufrivillig pause i enten Høje Taastrup (23 min.) eller Kastrup (21 min.) samt den evindelige pause på 14 min. i Malmö.

 Transporttid i alt ca. 2 timer og 46 min. + evt. forsinkelser.

På motorcykel kan turen klares på ca. 1½-1¾ time ved overholdelse af samtlige hastighedsbegrænsninger samt evt. optankning!

Så er der det økonomiske:

Det offentlige: Billetten koster 274,- t/r. Dertil kommer 3 klip (31,50) for at komme til Høje Tåstrup og købe billetten, for ikke at glemme en taxaregning på ca. 200,- til/fra stationen medmindre min udlejer tilbyder at køre mig! I alt ca. 505,50 kr. (Køb af aviser/drikkelse og evt. mad er slet ikke medregnet!) 

Motorcykel: Øresundsbroen 2 x 85,- (10 turs kort) Evt. 1 optankning, max. 100,-. Dertil kommer selvfølgelig "driftsomkostninger", men da de er indregnet i årsbudgettet, tæller de ikke med her ;o) I alt ca. 270,- kr. (Udgifter til avis/drikkevarer/mad = 0 kroner.)

Ovenstående var bare det rent "faktuelle". Med til en rejse hører selvfølgelig også evt. gener/glæder:

Tog: Kø ved billetlugen, op og ned ad trapper, frem og tilbage på perroner, skubben og masen, kamp om pladserne, ufrivillig indsnusning af diverse menneskelige udsondringer, tvangslytning af andre folks mobilsnak/sladren om dit og dat. Selv i hvilekupeer kan folk ikke holde kaje, selvom de bliver bedt om det! etc .etc.

Motorcykel: God siddeplads, eneste støj er vind- og motorstøj, fornemmelsen af frihed, opmærksomhed på 4hjulede skvadderhoveder, den ultimative glæde ved at køre, ubehagelig sidevind på broen, motorvejskøer (="fedte med koblingen-træning"), den ubeskrivelige glæde ved at køre mc, Nå ja, det har jeg vist sagt før, men hvad pokker, det kan ikke siges ofte nok ;o), og ikke mindst; den ultimative fordel ved at køre fra "dør til dør" :o)

Med andre ord: Det koster rundt regnet det dobbelte, tager dobbelt så lang tid og er mindst 1000 gange så kedeligt at tage toget fremfor mc'en.......og så vil de gerne have folk bruger det offentlige...!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar