tirsdag den 17. august 2004

Helt fint initiativ - tag endelig deres bil!

Sakset herfra : Spritbilister risikerer at miste bilen Stramningerne står i kø i et nyt forslag til, hvad der skal til, for at bekæmpe spirituskørsel. Justitsminister Lene Espersen er med på tanken.

 Med højere bøder og risiko for at miste både kørekort og bil skal man dæmme op for spirituskørsel. Det foreslår et udvalg under Justitsministeriet, der tirsdag offentliggjorde et helt katalog af stramninger. For de mildeste overtrædelser af promillegrænsen skal der vanke større bøder.

Kører man med mellem 0,5 og 2,0 i spirituspromille, skal der udmåles bøder ved, at man ganger spritbilistens nettomånedsløn med promillen. En køretur med alkohol svarende til 1,75 i blodet vil i dag give en bøde på 12.000 kroner, men det vil efter det nye system blive hævet til 21.000 kroner. 

Endelig foreslås det, at det skal blive nemmere at konfiskere den bil, som spritkørslen er foregået i. Blandt andet skal det ske obligatorisk, hvis en person tre gange på tre år kører i påvirket tilstand. * *

**Jeg kan kun hilse de stramninger velkomne! Jeg afskyer sprit-trafikanter. Så må man bare håbe at de blødsødne politikere, vi desværre har en del af i Folketinget, ikke synes stramningerne er for hårde for de "stakkels" spritbilister - "Det er jo aldrig deres egen skyld, men deres håbløs barndom og samfundets skyld" - og derfor stemmer imod forslaget!

  Folk skal bare holde nallerne fra sprut, hvis de har tænkt sig at føre et køretøj. Basta!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar